Hp storys

Direktlänk till inlägg 7 maj 2013

Kapitel 4 - Qudditch

Av Yolanda Potter - 7 maj 2013 20:09

Nästa dag gick syskonen Potter ner till frukosten i stora salen tillsammans grubblande på lite olika saker:

Lily tänkte på vem Peter Pettiguw var,Al oroade sig för Qudditch uttagningen och James tankar tänkte på det båda sakerna skyskonen gjorde. Det var Qudditch uttagning idag och både Al och James skulle söka. Båda var väldigt skickliga flygare, Harry och Ginny hade lärt dem. Lily var inte mycket av en flygare, så hon ville inte sk´öka nu eller i framtiden.

James hade varit med i laget förra året, då spelade han Jagare, nu ska han söka till Vaktare. Al skulle söka till Sökare, hans föräldrar sa alltid att det skulle passa honom. Båda hade egna kvastar, Al hade ärvt Harrys gammla Åskvigg ( Som förövrigt nu var det fjärde bästa i världen, men bra nog! ) och James hade fått en som deras mamma andvände förut i sitt jobb, en Nimbus 2002.( den femte bästa! ) James var inte så närvös men det var Al.

'Det är inget att vara orolig för! Du kommer klara dig fint!' Sa James

'Känn ingen press!' Sa Lily

'Känn ingen press? Neej nej! Min pappa var bara en av Gryffindors, kanske Hogwarts, bästa sökare! Och min mamma är ju bara en Internationell Qudditch spelare!' Sa han ironsikt och lite stressat.

'Men jag hade inget specielt att leva upp till! Vi kommer inte få det svårare än resten av laget.' Sa James i ett försök att lungna sin bror. 

'Men..' Började Al, men avbröts av att posten kom. Lily fick Ginnys brev, Al fick inget och James fick The Daily Prophet. Igår när Ginny fick The Prophet visste hon inte att hon fick den förtidigt, Harry hade skickat den. Nu såg James den.

'Hörni kolla!' Sa James och visade tidningen.

'Hörni har ni sett?' Sa en bakant röst, Rose Weasly kom gåande. Det var svårt och säga vem hon liknade mest av sina föräldrar. Hon hade Hermiones hår, men inte fullt så yvigt, bruna ögon som många i Weasly familjen men Hermiones ögonform. Hon var precis som Ron, lång och smal och hade samma huvudform. Hon hade ärvt hennes mammas interligens. Hennes lile bror Hugo kom gåande bröved henne. Han var rödhårig och brunögd, men hade Hermiones ögon,näsa och mun. Han var väldigt kort och gäning som Rons bröder George och Percy. ( Minns ej vam av Bill eller

Charlie som var lång och kort. )

'Vad har vi sett?' Undrade Lily. Rose la fram sitt exemplar av The Daily Pophet. Hon pekade på bilden med Kingsley Shackleblot, Harry och Ron. 

'Nej jag har inte kommit så långt' Sa James när han läste vad som stog.

'Stackars pappa och Harry' Sa Hugo

  'Jaa.. Det är synd om mamma och Hermione också, ifall pappa och Ron måste jobba kvälls tid. De blir ju alldeles ensamma' Sa Lily medlindande. 

'Vet ni vem Peter Pettiguw är?' Frågada Al spontat efter en stund.

'Nej.. Varför skulle vi?' Frågade Hugo förvirrad.

'Nej han var vem med Teddys pappa Remus ni vet, Harrys döde gudfar Sirius Black och våran döde farfar James.' Sa Lily snabbt. 

'Nej det visste vi inte' Sa Rose förvånad. 'Försöker ni ta reda på vem det är?'

'Ja såklart!' Sa James. 'Men nu måste vi sticka Al, ifall vi inte vill komma försent till uttagningen!' 

De gick och Lily,Rose och Hugo satt och diskuterade rymningen från Azkaban.

'Tror ni vi ska oror oss för rymningen?' Frågade Hugo

'Nej, som Ginny skrev i brevet är Aurorern väldigt bra, dom har nog fångat in dom snart ska ni se' Sa Rose lungt

'Jaa.. hoppas det!' Sa Lily

Dom började prata om lite allt möjligt tills Lily sa att hon skulle gå ner och kolla på sina bröders uttagnig.

När hon var framme så ställde dom upp sig. Lagkaptenen var Fred Weasly, deras kusin som går sitt sjätte år.

Hon hörde ej vad dom sa men hon såg att alla fick gå till olika grupper. Det var 10 som sökte till jagare, 6 till vaktare, 5 till slagman och 4 till sökare. Lily hoppades att det skulle gå bra för sina bröder. Först var det jagarna och vaktarna som skulle köra. De körde straffkast på de 5 vakterna. De två första kände hon ej, de fånga 5 av 10. Den tredje kände hon ingen, det var en fjärdeårs flicka som Lily hade gått in i. Hon var ganska bra och fångade 8 st. Nästa var en sjätte årselev som hade sådär talang. Han lyckades göra en snygg räddning och höll på att missa dom  5 andra som han fånga.

Nu var det James tur. Han var väldigt skicklig, han rädda,räddade,räddade igen,och igen,och igen,och igen, och igen,och igen och.... missade den sista men han hade 9/10! Det bästa hitills! Han kom alltså  med i laget! Hon had inte

kollat på jagarna så mycket så hon visste inte vem som varit bäst, men en fjärde års flicka med namnet Liz blev uttagen samt två andra hon ej kände.

Nu skulle det bli uttagning för slagmännen, de släppte ut dunkarna och de skulle se till att dunkarna inte skulle träffa spelarna. Jagarna samt vakterna tränade och slagmännen skulle skydda dom från att träffas, det gick bra för vissa, dåligt för andra. En kille skulle skjuta en Dunkare och träffade sitt eget huvud med slagtädet,en annan träffades av en dunkare i huvudet och en tredje missade Dunkaren hela tiden. De två andra var dock väldigt bra.

Nu var det uttagning av sökare. Först så fick de åka runt planen. Alla 4 var bra på att flyga. Fred kastade lite kulor samt andra saker för att fånga. Man hade tre liv på sig,sen var man ute. Al fånga sin första sak, en missade. Andra saken, två missade ( en som redan hade, bara ett liv kvar! Al fånga,tredje en till miss en som inte missat bara Al som inte missade, Al missade sin första samt en till så nu var det tre kvar. En miss, Al hade en miss en flicka från fjärde årskursen hade två och en femteårselvev hade en miss. Fjärde saken: Fjärdeårs flicak åkte ut och det var bara Al och femteårs killen kvar. Sak fem, båda missade. Sista saken Al flyger snabbt åt hållet där hans sak kommer, men den tappar fart fort och faller. Al dyker! Han var nu bara några meter från kulan, sträkte ut sig fångade den och vinklade smidigt upp sig! Femteår eleven missade så det betyder att Al är den nya sökaren! Fred pratade med sitt nya lag och alla gick sen för att byta om.

Senare träffade Lily Al och James.

'Vilken snygg fångst Al!' Sa hon.

'Tack!' Svarade Al.

Dom började prata om Qudditchen och lite annat medans ett par spionerande och sorgnas ögon betraktade dom...

__________________________________________________________________________________________________

 

Hoppas mi gillade det!

Lite info: Ska på scout-läger imorgon och kommer inte hem förän söndag eftermiddag så det bli inget bloggande!

 

 

 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yolanda Potter - 1 juli 2013 14:08

Förlåt att jag inte varit aktiv, men kapitlet går jätte segt! Jag ska idag åka på semester i tre veckor och mitt internet kommer inte vara på topp. Hej då ...

Av Yolanda Potter - 31 maj 2013 07:45

OBS: Detta är en fortsättning på kap 5!   Al, Rose,James och Lily kollade på varandra. Tillslut utbrast Rose: 'Dett är ju jättebra! Var fick du tag på bilden?' Frågade hon sedan Lily. 'Jag gick fel när jag skulle gå från Stora salen, så jag k...

Av Yolanda Potter - 28 maj 2013 19:25

Jag har haft fullt upp, i helgen hade jag uppvisning med teatern, igår avslutning med scouterna och idag var jag med mina kompisar! Och nästa vecka kommer jag och min bästis åka till Italien, men ska försöka skriva lite där, men har inget internet! S...

Av Yolanda Potter - 19 maj 2013 12:30

Harry klev ut ur brasan och suckade. Han hade jobbat non-stopp de två senatse veckorna,nu var han alldeles utmattad. De hade inte fått ett enda spår av Dödstätarna, de var som bortblåsta. De senatse man såg av dom var när dom rymde och ingen visste...

Av Yolanda Potter - 12 maj 2013 18:25

Al och Rose satt i uppehållsrummet och pratde. Tidigare hade både Al och Rose fått brev. Als var så här:   Hej Al! Hoppas du har det bra på Hogwarts! Jag har, som du troligtvis vet, fullt upp på jobbet! Just nu är klockan runt elva på kväll...

Vad allt detta handlar om!


Hejsan! Jag heter Yolanda och skriver Harry Potter berättelser! Hoppas ni kommer gilla dom!

Rösta! ⚑⚑

Vad tycker du om min novell?
 TOTALLY AWSOME!
 Super!
 Bra!
 Helt okej.
 Dåligt
 Väldigt dåligt
 Sämst.

Fråga Yolanda!

1 besvarad fråga

Gästbok ☟☟

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Maj 2013 >>>

Bloggar jag läser!

Sök i bloggen

Senaste inläggen


Ovido - Quiz & Flashcards